VALid com a integrador de sistemes d'identificació

21/05/2018

VALid és un servei del Consorci AOC que ofereix accés, amb una sola integració, als diferents mecanismes d’identificació que els ciutadans poden emprar a l’hora de relacionar-se amb les administracions públiques catalanes. Actualment, els sistemes disponibles són els següents:

  • idCAT Mòbil. És un mecanisme ofert pel Consorci AOC basat en l’enviament de contrasenyes d’un sol ús al telèfon mòbil de l’usuari, prèviament enregistrat. 
  • Autenticació amb certificat qualificat o reconegut. Ofereix un mecanisme per tal d’identificar als usuaris que disposin de certificat qualificat o reconegut, tant en programari com en targeta. 
  • Cl@ve. És el sistema d’identificació d’usuaris emprat i ofert per l’Administració General de l’Estat.

A part de portar a terme la identificació d’usuaris, el sistema VALid permet associar les identitats autenticades a documents electrònics, oferint així un mecanisme de signatura ordinària. Les signatures produïdes mitjançant aquesta funcionalitat vinculen la identitat de la persona autenticada amb el document i amb les evidències obtingudes durant tot el procés. Com a garantia d’aquesta vinculació i de la integritat del conjunt, el Consorci AOC segella electrònicament totes les signatures generades mitjançant aquest procediment.

Més informació